Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων καταδρομέων Ηλία Τούλη και Νίκου Καβροχωριανού
Τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων καταδρομέων Ηλία Τούλη και Νίκου Καβροχωριανού PDF Εκτύπωση
Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014
Με ευλάβεια και ταπεινοφροσύνη, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, ο ΔΟΠΠΑΜ, οι τοπικοί φορείς, η λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και οι οικογένειες των καταδρομέων Ηλία Τούλη στο Μάραθος και Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή, τίμησαν τη μνήμη των δυο Ηρώων που έχασαν τη ζωή τους το καλοκαίρι του 1974 στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αναφερόμενος στο μεγαλείο της θυσίας τους, τόνισε: «Μας αξίωσε ο Θεός και εφέτος, να τιμήσουμε τη μνήμη δυο Ηρώων του τόπου μας. Του λοχία καταδρομών Νικολάου Καβροχωριανού και του καταδρομέα Ηλία Τούλη. Δυο νέων που χάθηκαν άδικα μαζί με συναδέλφους πριν από 40 χρόνια, στα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του '74 στην Κύπρο. Αποτίουμε το φόρο τιμής που τους αξίζει και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε για πάντα ζωντανό στη μνήμη μας το μεγαλείο της θυσίας τους και να το μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά, έτσι ώστε όλοι να μαθαίνουν για τους ήρωες και την ιστορία αυτού του τόπου».
Ο πρώην δήμαρχος Τυλίσου και συμπολεμιστής των νεκρών Ηρώων Β. Φθενός αναφέρθηκε στο ιστορικό της μοιραίας νύχτας της 21ης Ιουλίου του 1974 και στα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν.
Παρόντες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, ο πρώην δήμαρχος Τυλίσου Β. Φθενός, οι πρόεδροι των οικισμών Φάνης Κοκκινάκης και Γιάννης Πατραμάνης, εκπρόσωποι της Λέσχης Καταδρομέων και του συλλόγου Κομάντος ‘74, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πολλοί κατοίκων των οικισμών.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA