Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εγκαινιάστηκε το Skate Park στο Γάζι
Εγκαινιάστηκε το Skate Park στο Γάζι PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014
Με τις ευλογίες του Αρχιερατικού Επίτροπου, Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Μαλλιωτάκη, εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ένα πρωτότυπο και μοναδικό για τα δεδομένα του Μαλεβιζίου έργο, το πάρκο με τις πίστες Skate Board στις εργατικές κατοικίες Γαζίου.
Το έργο, προϋπολογισμού 200.000 € που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, περιελάμβανε οικοδομικές εργασίες, προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού πίστας skate board, χώρο στάθμευση ποδηλάτων, δίκτυο φωτισμού, φυτεύσεις και εγκατάσταση δικτύου άρδευσης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκη στον χαιρετισμό του, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα ενταθεί ακόμα περισσότερο με τη νέα προγραμματική περίοδο που μόλις ξεκίνησε, με στόχο να ωφεληθούν τα μέγιστα οι κάτοικοι του δήμου. Συνεχάρη δε όλα τα στελέχη του δήμου Μαλεβιζίου, πολιτικά και υπηρεσιακά, για τα θετικά αποτελέσματα που έχουν καταφέρει.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης από την πλευρά του, τόνισε: «Εδώ, στις εργατικές κατοικίες του Γαζίου, παραδίδουμε στη νεολαία της ευρύτερης περιοχής έναν νέο χώρο παιχνιδιού και αναψυχής, το πάρκο του skate board. Έναν χώρο σύγχρονο, λειτουργικό και ιδιαίτερο για τα δεδομένα του Γαζίου. Ένα έργο, που εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων που εφαρμόζουμε ως δημοτική αρχή, με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων των δημοτών. Μεγάλων, αλλά και μικρών. Με γνώμονα το να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα κάνουν ελκυστική, κάθε γωνιά του δήμου μας.
Η περιοχή άλλωστε των εργατικών κατοικιών εδώ στο Πολύδροσο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορεί να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο μια ολόκληρη συνοικία. Η μέχρι πριν 3-4 χρόνια υποβαθμισμένη γειτονιά, άλλαξε, βελτιώθηκε, αναβαθμίστηκε και έγινε παράδειγμα συνοικίας για το Μαλεβίζι - και όχι μόνο. Διανοίξεις δρόμων, νέες πλατείες, μεγάλη παιδική χαρά με χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, σύγχρονος και ασφαλής ποδηλατόδρομος, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με το internet café που κι αυτή ολοκληρώνεται, είναι παρεμβάσεις που έγιναν κατόπιν σωστού προγραμματισμού, ώριμων σκέψεων και ρεαλιστικών στόχων. Είναι έργα που αναβάθμισαν αισθητικά, λειτουργικά, περιβαλλοντικά ένα εξαιρετικά όμορφο κομμάτι του αστικού ιστού του Γαζίου. Που ενίσχυσαν τις συνθήκες της αποτελεσματικής πολιτικής προστασίας.
Κάποια από αυτά τα έργα, όπως για παράδειγμα οι διανοίξεις, έγιναν από πόρους του δήμου. Από ίδια έσοδα. Από δικά σας δηλαδή χρήματα, τα οποία πληρώσατε στο δήμο και με συνετή διαχείριση επεστράφησαν ξανά σε εσάς.
Δεν ξεχνάμε όμως και το ότι τα σημαντικότερα από αυτά τα έργα, έγιναν με τη χρηματοδότηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Και οφείλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, όλα τα στελέχη της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της ΔΥΣΑ που στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειές μας.
Το έχω πει ξανά και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, ότι με τέτοιους συμπαραστάτες, μπορούμε να ατενίζουμε το αύριο με - έστω και συγκρατημένη - αισιοδοξία!
Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη των δημοτικών μας υπηρεσιών για το άριστο αποτέλεσμα που και σε αυτό το έργο κατάφεραν, και να ευχηθώ να είναι καλορίζικος ο νέος αυτός χώρος παιχνιδιού».
Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, υπηρεσιακά στελέχη και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA