Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκδήλωση για τα φαράγγια του Ηρακλείου στην Τύλισο
Εκδήλωση για τα φαράγγια του Ηρακλείου στην Τύλισο PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014
Τι είναι και πως δημιουργούνται τα φαράγγια;
Ποια είναι η περιβαλλοντική και πολιτιστική σημασία τους;
Ποια είναι η αξία τους για τις τοπικές κοινωνίες;
Ποια είναι και σε τι κατάσταση βρίσκονται τα σημαντικότερα φαράγγια του νομού Ηρακλείου;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα δοθούν σε εκδήλωση που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας (ΙΝΣΠΕΕ), ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Τυλίσου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλεξη του διευθυντή του ΙΝΣΠΕΕ κ. Καλούστ Παραγκαμιάν και προβολή μοναδικού οπτικού υλικού από 13 περιπατητικά και τεχνικά φαράγγια του νομού Ηρακλείου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο φαράγγι της Κέρης που μαζί με την καρστική πηγή Αλμυρού, το οροπέδιο της Κέρης και το Βουλισμένο Αλώνι αποτελούν πολύ ιδιαίτερο οικοσύστημα και έναν από τους σημαντικότερους γεώτοπους της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις είναι μια από τις δράσεις που υλοποιεί το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου «Φαράγγια: Ανάδειξη ενός πολύτιμου αθέατου κόσμου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» για την περιβαλλοντική πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία και σημασία των φαραγγιών. Το έργο εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 "Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER".
Περισσότερα για τα φαράγγια της περιοχής μπορείτε να βρείτε στην πρόσφατη έκδοση του ΙΝΣΠΕΕ "Φαράγγια, ένας πολύτιμος αθέατος κόσμος" (http://issuu.com/inspeegr/docs/canyonsirakleion24pgr) και στο slideshow (https://www.youtube.com/watch?v=urbCE58tloI)

Περισσότερες πληροφορίες:
Γιώργος Αεράκης, Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ., 6944625722, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Γιάννης Νικολουδάκης, Διαχειριστής ΙΝΣΠΕΕ, 2810 327459, 6945894553, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA