Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Την ανάγκη άμεσων προσλήψεων επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου
Την ανάγκη άμεσων προσλήψεων επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015
Γάζι 09/03/2015
Αριθμ. Πρωτ.:5098
Με επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου επισημαίνει την ανάγκη άρσης του μέτρου της αναστολής προσλήψεων, αλλά και την ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης των διοριστέων στο Δήμο Μαλεβιζίου που εκκρεμεί από το 2010.Το θέμα απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μετά από εισήγηση του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, αποφασίστηκε η υποβολή του σχετικού αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Όπως γνωρίζετε οι προσλήψεις και οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, έχουν ανασταλεί έως και την 31/12/2016.Το γεγονός αυτό έχει εξαιρετικά σοβαρή αρνητική επίπτωση στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Μαλεβιζίου, ενός κατ' εξοχήν τουριστικού Δήμου. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι, ο πληθυσμός του Δήμου μας διπλασιάζεται κατά την τουριστική περίοδο, ξεπερνώντας τους 50.000 κατοίκους, λόγω του μεγάλου αριθμού των ξενοδοχειακών μονάδων. Επίσης, οι τουριστικές περιοχές και οι πολλές τουριστικές μονάδες του Δήμου εκτείνονται σε μεγάλο γεωγραφικό εύρος σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από την περιοχή του Φόδελε (όρια του Νομού Ρεθύμνου), την Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά, έως και την περιοχή της Αμμουδάρας.
Ο τουριστικός χαρακτήρας του Δήμου μας σε συνδυασμό με τις ορεινές και ημιορεινές αγροτικές περιοχές της ενδοχώρας, δημιουργούν πολλαπλές ανάγκες στις υπηρεσίες μας σε προσωπικό και μέσα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στην εξυπηρέτηση των δημοτών, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, καθώς και στην Τεχνική Υπηρεσία, που σήμερα καλύπτονται ανεπαρκώς με προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας σύμβασης 8 μηνών, προκαλώντας δυσλειτουργίες και φαινόμενα έντονων αντιδράσεων από κατοίκους περιοχών που δεν εξυπηρετούνται αποτελεσματικά.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι αναγκαίο να αρθεί ο περιορισμός της αναστολής των προσλήψεων, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτά που οφείλουμε και περιμένουν οι συμπολίτες μας να λάβουν, από τον Δήμο τους».

Σχετικά Αρχεία

Αρχείο PDF (80 KB)
Αίτημα προς ΥΠΕΣ

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA