Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου CRETAN UNION CUP 2015: Με άστατο καιρό ο αγώνας στην Σητεία
CRETAN UNION CUP 2015: Με άστατο καιρό ο αγώνας στην Σητεία PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 28 Μαϊου 2015
Με ιδιαίτερα άστατο καιρό και ισχυρούς ανέμους έπλευσαν τα σκάφη του Cretan Union Cup 2015 για την 3η ιστιοδρομία από το λιμανάκι της Παντάνασσας στην Σητεία, την Τρίτη 26 Μαΐου 2015.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 11.00 πμ όπως ήταν προγραμματισμένο με ανέμους έντασης 6-7 knofs και αρκετή ηλιοφάνεια. Όταν απλώθηκε ο στόλος με κατεύθυνση προς την Σητεία, δοκιμάστηκαν οι αντοχές και οι ικανότητες των πληρωμάτων, αφού αντιμετώπισαν από άπνοια έως και ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρούς ανέμους και βροχή. Παρά ταύτα, με θετικό ανταγωνισμό και μικρή σχετικά χρονική διαφορά στην απόσταση των 55 ναυτικών μιλίων τερμάτισε πρώτο το σκάφος PEGA με κυβερνήτη τον Ιωάννη Παλλήκαρη του Ναυτικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης και δεύτερο το σκάφος ALMYRA με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλτσιάδη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αγίου Νικολάου, μετά από 10 ώρες πλεύσης. Τα τελευταία σκάφη τερμάτισαν γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η τελική βαθμολογία βρήκε το σκάφος PEGA του Ιωάννη Παλλήκαρη και πάλι 1ο στην κατηγορία Α και το σκάφος CALYPSO από το Ναυτικό όμιλο Σητείας 1ο στην κατηγορία Β.
Στην Overall βαθμολογία μέχρι στιγμής μετά από 3 ιστιοδρομίες, στην 1η θέση βρίσκεται το σκάφος PEGA με 6 βαθμούς ποινής, στην 2η θέση το σκάφος CALYPSO με 8 βαθμούς ποινής και στην 3η θέση το σκάφος SIMERA με 9 βαθμούς ποινής. Ακολουθούν με ισοβαθμία στην 4η θέση τα σκάφη ALMYRA και EL VIENTO.
Οι απονομές των νικητών έγιναν χθες βράδυ στον χώρο δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας, παρουσία του Δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, της Υπολιμενάρχη Σητείας Μικαέλας Τρικαλάκη, του προέδρου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σητείας Κυριάκου Παπαϊωάννου και του εμπνευστή του CUP 2015, Ιωάννη Παλλήκαρη. Εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, τοπικών αρχών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής παρευρέθησαν στην τελετή απονομής και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την όμορφη βραδιά.
Χθες, τα πληρώματα είχαν Rest day εκδρομή στο Βάι και στην Μονή Τοπλού, ενώ όλη η αγωνία τους επικεντρώνεται στην σημερινή 4η και 5η ιστιοδρομία που είναι μία inshore στον κόλπο της Σητείας και μία offshore με πλεύση από την Σητεία προς τον Άγιο Νικόλαο.
Το Cretan Union Cup 2015 πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου, του Δ.Ο.Π.Π.Α. Μαλεβιζίου, υπό την αιγίδα της ΕΙΟ-ΕΑΘ και των ιστιοπλοϊκών ομίλων Κρήτης ΝΟΓΚ, ΝΟΧ, ΙΟΗ, ΙΟΑΝ και ΝΟΣ.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA