Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εξοπλίστηκε η Δημοτική Πινακοθήκη της Τυλίσου
Εξοπλίστηκε η Δημοτική Πινακοθήκη της Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016
Στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο, βρέθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, επιθεωρώντας τον εξοπλισμό που τοποθετήθηκε στο κτίριο - κόσμημα για το Μαλεβίζι.

Στον εντυπωσιακό χώρο των 1200 τ.μ. που περιλαμβάνει εκθεσιακές αίθουσες, αμφιθέατρο και πολλούς βοηθητικούς χώρους θα φιλοξενηθούν έργα του σπουδαίου Μπότη Θαλασσινού που έχουν δωριθεί από τον ίδιο στο Δήμο Μαλεβιζίου, περιοδικές εκθέσεις ποικίλων μορφών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια και γενικότερα δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Η τρίτη κατά σειρά μεγάλη πολιτιστική δομή του Δήμου μας, μετά την Αρχαιολογική Συλλογή και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου στο Γάζι, ολοκληρώνεται κι αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση. Το Μαλεβίζι γίνεται ξανά μια σημαντική κοιτίδα προαγωγής του πολιτισμού μας και ανάδειξης κάθε καλλιτεχνικής ανησυχίας, ενώ ενισχύεται σημαντικά και η αναπτυξιακή προοπτική της Τυλίσου, ενός πανέμορφου οικισμού λίγα μόλις λεπτά μακριά από τον αστικό ιστό.
Πρόκειται όπως είναι γνωστό για ένα κτίριο που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική και τον πρώην Δήμαρχο κ. Στ. Χαλκιαδάκη με στόχο να λειτουργήσει ως Δημαρχείο και που από τα μπετά που το παραλάβαμε, το μετατρέψαμε σε μια λειτουργική, όμορφη και ιδιαίτερα χρήσιμη πολιτιστική δομή. Καθοριστική και σε αυτό το έργο ήταν η υποστήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο δεν θα κουραστώ να ευχαριστώ με κάθε ευκαιρία για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στην Δημοτική μας Αρχή.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον σπουδαίο και καταξιωμένο καλλιτέχνη Μπότη Θαλασσινό για την εξαιρετική δωρεά του, καθώς και τους συνεργάτες μου, τον Κώστα Τριγώνη, Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού, τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο, Άρη Σαλούστρο και Δημήτρη Τζεδάκη, τον Πρόεδρο της Τυλίσου Γιώργο Κουβίδη και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά και όλα τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου μας για το πολύ καλό αποτέλεσμα που για μια ακόμα φορά κατάφεραν».

 

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA