Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Γαλάζια σημαία για το ξενοδοχείο Athina Palace
Γαλάζια σημαία για το ξενοδοχείο Athina Palace PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017
Στην εκδήλωση έπαρσης της Γαλάζιας Σημαίας στο ξενοδοχείο CHC Athina Palace στην παραλία του Μαδέ, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, μαζί με τους ιδιοκτήτες και στελέχη του πολυτελούς ξενοδοχείου.
Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική περιβαλλοντική διάκριση για παραλία του Δήμου Μαλεβιζίου, (είχαν προηγηθεί ανάλογες στην Αμμουδάρα, το Φόδελε, κ.α.), που αποδεικνύει την καθαρότητα των νερών της περιοχής αλλά και τις φιλο-περιβαλλοντικές τακτικές που ακολουθεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Το Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ" ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία, το 1985. Η ουσιαστική όμως έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, διεθνή ημέρα Περιβάλλοντος, οπότε και παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως «Πρωτότυπη Περιβαλλοντική Δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουομένων».
Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους. Ιδρυτής του Προγράμματος και διεθνώς υπεύθυνος χειριστής του είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, "FΕΕ" (Foundation for Environmental Education).
Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ξεκίνησε τη δεκαετία του '80 και υπεύθυνη για τη διαχείρισή του από το 1992 είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Το 2017 η Ελλάδα έχει 486 βραβευμένες ακτές και 12 μαρίνες που κέρδισαν τη Γαλάζια Σημαία.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA