Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Βράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν
Βράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017
Τις μαθήτριες της ομάδας CURIEosity του Λυκείου Γαζίου που διακρίθηκαν σε διεθνείς συναντήσεις και διαγωνισμούς, βράβευσε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλέβιζίου.

Ειδικότερα, η ομάδα CURIEosity των μαθητών του ΓΕΛ Γαζίου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» διακρίθηκε πρόσφατα με την κατάταξή της στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ομάδων από 43 χώρες και 180 σχολεία με 1500 μαθητές, στον διεθνή διαγωνισμό Beamline For Schools που διοργάνωσε το CERN.
Η ίδια ομάδα, συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου του ερευνητικού οργανισμού στα Χανιά, με θέμα: «Τα ιόντα για την θεραπεία του καρκίνου, τη διαστημική έρευνα και την επιστήμη των υλικών». Η ομάδα CURIEosity έκλεψε τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας τόσο την βραβευμένη εργασία της, όσο και μια σειρά πειραματικών διατάξεων. Ήταν δε τόσο εντυπωσιακή η παρουσίαση, που η ομάδα προσκλήθηκε να επισκεφτεί το CERN στην Ελβατία, το ερευνητικό κέντρο GSI στην Γερμανία, καθώς και τα τμήματα Φυσικής των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι μαθήτριες που διακρίθηκαν είναι η Μαρία Χριστοφοράκη, η Φιλία Μαυρικάκη, η Μαρία - Ιωάννα Ρεστιβάκη, η Δήμητρα Δαφέρμου, η Ειρήνη Οδυσεάκη και η Βρισέλντα Μπάλι. Υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας CURIEosity είναι ο φυσικός του ΓΕΛ Γαζίου Αστρινός Τσουτσουδάκης.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης συνεχάρη την Διευθύντρια του Λυκείου Ρούλα Λεμονή, τον υπεύθυνο καθηγητή της ομάδας Αστρινό Τσουτσουδάκη και τις μαθήτριες της ομάδας και δήλωσε: «Τι πιο όμορφο και αισιόδοξο, από το να βλέπεις νέα παιδιά να αφιερώνουν τον ελεύθερό τους χρόνο σε τέτοια θέματα και μάλιστα να διακρίνονται διεθνώς, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους. Είναι κι αυτό ένα ακόμα δείγμα της πολύς καλή δουλειάς που γίνεται στο Λύκειό Γαζίου, όπως και σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας και θα ήθελα και δημόσια να συγχαρώ τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA