Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Δημοπρατήθηκε η 2η μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού στο Γάζι
Δημοπρατήθηκε η 2η μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού στο Γάζι PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
Ένα ακόμα σημαντικό έργο υποδομών που θα καλύψει μια μεγάλη περιοχή από το Γάζι μέχρι την Αγία Πελαγία, η 2η μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού ποταμού, δυναμικότητας 3.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού καθημερινώς, δημοπρατήθηκε από τη Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.).
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού κατασκευής και λειτουργίας για 5 χρόνια 1.762.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή της μονάδας προεπεξεργασίας, της μονάδας επεξεργασίας, τα αντλιοστάσια και δυο δεξαμενές 1000 και 200 κυβικών. Η νέα μονάδα, η οποία θα καλύψει το Γάζι, το Παλαιόκαστρο, το Μαδέ, τη Λυγαριά και την Αγία Πελαγία, θα εγκατασταθεί στον χώρο που λειτουργεί ήδη από το 2014 η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης που δίνει καθημερινά 2.500 κυβικά νερού σε περιοχές του Γαζίου και της Ροδιάς.
Ο διαγωνισμός είναι διεθνής, γίνεται με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και η καταληκτική του ημερομηνία είναι η 29 Ιανουαρίου 2018. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Όπως είναι γνωστό, στο Γάζι λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2014 μια μονάδα αφαλάτωσης η οποία προσφέρει καθημερινά 2500 κυβικά πόσιμου νερού στις περιοχές του Γαζίου και της Ροδιάς. Με την 2η αυτή μονάδα, προσθέτουμε επιπλέον 3.000 κυβικά πόσιμου νερού ημερησίως και με 6.500 κυβικά καλύπτουμε τους οικισμούς από το Γάζι μέχρι και την Αγία Πελαγία. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομών, το οποίο δίνει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κρήτης: στην παροχή πόσιμου νερού εξαιρετικής ποιότητας στους δημότες μας, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον του τόπου μας. Είναι άλλωστε γνωστό, πώς από τον Αλμυρό ποταμό εκβάλλονται στην θάλασσα καθημερινά, περισσότερα από 1.100.000 κυβικά νερού.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Φ. Σαββάκη, τα μέλη του Δ.Σ., τον Δ/ντη Γ. Κουγιουμουτζάκη και όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για αυτό το αποτέλεσμα, ενώ θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τη Γενική Γραμματέα κ. Ε. Φωτονιάτα και τον γενικό Δ/ντη του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ν. Μαμαλούκα για την συμβολή τους στο σημαντικό αυτό έργο».

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA