Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Με επιτυχία η Ημερίδα για την ανάδειξη του παλαιού δημοτικού σχολείου Καλεσσών
Με επιτυχία η Ημερίδα για την ανάδειξη του παλαιού δημοτικού σχολείου Καλεσσών PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καλεσσών - Ανάπτυξη και προοπτικές αξιοποίησης του κτηρίου» στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Καλεσσών με τη συμμετοχή των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στην Ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από την Κοινότητα Καλεσσών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλεσσών, με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου και σε συνεργασία με τους φορείς, παρουσιάστηκαν τα έργα αρχιτεκτόνων, που ήταν φοιτητές της σχολής αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. το 2015 και είχαν καταγράψει το κτίριο. Ειδικότερα, οι αρχιτέκτονες με επικεφαλής τον αν. Κοσμήτορα της σχολής Δρ Κώστα Αγγ. Καραδήμα, έναν αρχιτέκτονα με μεγάλη εμπειρία στη συντήρηση, διάσωση και ανάδειξη παλαιών κτιρίων, παρουσίασαν στοιχεία, δεδομένα και προτάσεις που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα το επόμενο διάστημα, για την ανάπλαση του παλιού δημοτικού σχολείου του οικισμού.
Οι διοργανωτές θα ήθελαν και δημόσια να ευχαριστήσουν τον Δρ. Κ. Α. Καραδήμα και όλους τους - τότε - φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και νυν αρχιτέκτονες για την πολύτιμη συμβολή τους στην προσπάθεια ανάδειξης ενός κτιρίου με ιδιαίτερη αξία για τον οικισμό.
Μεγάλοι χορηγοί της Ημερίδας ήταν το Πνευματικό Κέντρο Καλεσσών, η εταιρεία Cretan Olive Mill Almpantakis Family, το Σητειακό νερό Ζαργιαννάκη, το κρεοπωλείο Σμπώκος Εμμ. Ειρήνη & Αλέξανδρος Βαθιανάκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεσσών και η Κοινότητα Καλεσσών.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA