Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επτά γλυπτά από άμμο ύψους ακόμα και τριών μέτρων, σας περιμένουν στην Αμμουδάρα
Επτά γλυπτά από άμμο ύψους ακόμα και τριών μέτρων, σας περιμένουν στην Αμμουδάρα PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018
Με θαυμασμό «υποδέχονται» ο κόσμος και οι επισκέπτες της Αμμουδάρας τα επτά εκπληκτικά έργα τέχνης ύψους ακόμα και τριών μέτρων, που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Ένα πανύψηλο γλυπτό από άμμο που παραπέμπει σε μία πλαστική σακούλα γεμάτη σκουπίδια και ψάρια που υποφέρουν (Χαρκούτσης), η «Σφίγγα της Αμμουδάρας» με έντονα τα στοιχεία της μετάλλαξης (Grama), οι φάλαινες μέσα στη δύνη με τα πλαστικά (Αραπάκης & Φλώρου) και η γοργόνα με το γοργονάκι της που θλίβεται για το πλαστικό στη θάλασσα (Yuriy & Lyudmyla Mysko), είναι ορισμένα από τα θαυμάσια έργα του φεστιβάλ. Οι έξι γλύπτες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, εκτός από ένα κομμάτι του... εαυτού τους, αφήνουν πίσω τους ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαιτέρως του θαλάσσιου οικοσυστήματος, από το πλαστικό και άλλα σκουπίδια. Κι αυτό το μήνυμα, από την Αμμουδάρα, Μαλεβιζίου, Κρήτης, μαζί με τις εντυπωσιακές εικόνες των έργων, φθάνει σε όλο τον κόσμο, μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι και επισκέπτες, αλλά και από τις παρουσιάσεις του φεστιβάλ που έγιναν από τοπικά, κεντρικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από τις βροχοπτώσεις και τα έργα, άφθαρτα, αποτελούν πλέον αξιοθέατα της Αμμουδάρας, εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Στη συνέχεια, τα εφήμερα έργα τέχνης θα «παραλάβουν» οι έντονες καιρικές συνθήκες και τα κύματα, για να παραμείνουν από αυτά μόνο οι φωτογραφίες και τα βίντεο, πράγμα που κάνει πιο «μαγευτικό» το φεστιβάλ.
Ο μοναδικός στο είδος του θεσμός στην Ελλάδα, διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση.
Γλυπτά φιλοτέχνησαν ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής Yuriy Mysko, η διεθνής γλύπτρια επίσης από την Ουκρανία Lyudmyla Mysko, ο Ρουμάνος εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα Gabriel Grama και οι Έλληνες γλύπτες Ανδρέας Αραπάκης, Αμαλία Φλωρου και Μανώλης Χαρκούτσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, σε πιλοτική μορφή, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έγιναν με πολύ μεγάλη επιτυχία μαθήματα γλυπτικής στην άμμο για παιδιά, που προγραμματίζεται να καθιερωθούν από την επόμενη διοργάνωση το 2019.
Οι παραλίες στις οποίες υπάρχουν αξιοθέατα έργα τέχνης είναι :
  • Περίπου 200 μέτρα δυτικά του γηπέδου ΕΓΟΗ
  • Στο κέντρο της Αμμουδάρας, (τέρμα της οδού Νάξου, στο ύψος του κεντρικού πάρκινγκ)
  • Δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού (εκεί οι γλύπτες συνεχίζουν να φιλοτεχνούν τα έργα τους μέχρι τις 25 Ιουνίου, καθώς παρατάθηκε η παραμονή τους λόγω της κακοκαιρίας)
  • Μπροστά από το πρώην club "Barracuda".

Πολύτιμη είναι η υποστήριξη από τις επιχειρήσεις που είναι χορηγοί της διοργάνωσης.

Μέγας χορηγός: Ergo Καλουδάκης Α.Ε.
Χρυσοί χορηγοί: TUI Magic Life Candia Maris, Apollonia Beach City Resort & Spa, ΑΝΕΚ - Blue Star Ferries.
Αργυροί χορηγοί: Cretan Holidays, Karatarakis Group hotels and restaurants, herbs΄ garden Lato boutique hotel, 626 ALL DAY, τα ξενοδοχεία Zeus Hotels -Neptuno Beach Resort, Marirena και Γοργόνα, η εταιρεία ΠΛΕΚΤΑΜ, η AutoBest centerαυτοκίνητα service - ανταλλακτικά, η Μεταξαράκη Διαφημιστική και το Let's Wash.
Χορηγοί: Super strom Vatsinas, Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, εστιατόριο Πετούσης, Σαβοϊδάκης bakery and patisserie, The Mimmy΄s Fusion Cucina, ενοικιαζόμενα δωμάτια - beach bar Frank, ενοικιαζόμενα δωμάτια EMI, εστιατόρια Λωτός και Heaven, ταενοικιαζόμενα δωμάτια - ταβέρνα Τρούλης, The grill project Oregano, τα ξενοδοχεία Agapi Beach, Santa Marina Beach, Sitia Beach City Resort and Spa, Marilena, Atlantica Akti Zeus, η σχολή Καταδύσεων Makridakis Diving, το τουριστικό γραφείο Mika Travel, τα Κρασιά Χονδροζουμάκης, τα καταστήματα Silk Color, οι εταιρείες DOGS & COWS Business Whispering, Γερανοί Μαλλιαράκης, Tool masters Αντώνης Ταταράκης και η σχολή οδηγών ΕΞΑΝΤΑΣ.


Λεζάντες
Grama : Έργο με τίτλο «Η σφίγγα της Αμμουδάρας» από τον G. Grama
ΧΑΡΚΟΥΤΣΗΣ : Έργο ύψους 3 μέτρων που παραπέμπει σε πλαστική σακούλα από τον Μ. Χαρκούτση
ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΦΛΩΡΟΥ : Το έργο των Α. Αραπάκη και Α. Φλώρου με τις φάλαινες στη δύνη των πλαστικών
MYSKO: Η θλιμμένη γοργόνα με το γοργονάκι της από τoυς Lyudmyla και Yuriy Mysko
MYSKO LY : Λεπτομέρεια έργου των καλλιτεχνών Yuriy και Lyudmyla Mysko
LY MYSKO : Το πουλί που βγαίνει μέσα από μια πλαστική φωλιά, από τον Yuriy και την Lyudmyla Mysko

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA