Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Καταγραφή ζημιών από τον περονόσπορο
Καταγραφή ζημιών από τον περονόσπορο PDF Εκτύπωση

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

 

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, γνωστοποιεί την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συμβάλει στην καταγραφή των ζημιών με τους τέσσερις γεωπόνους που διαθέτει ο δήμος Μαλεβιζίου.
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Κ. Μαμουλάκης αναφέρει:
«Ο Δήμος Μαλεβιζίου χαρακτηρίζεται ως κατεξοχήν αμπελουργικός Δήμος του Ν. Ηρακλείου και η τοπική οικονομία βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην αμπελουργία. Τη φετινή χρονιά λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, ο αμπελουργικός τομέας έχει υποστεί ποσοτική και ποιοτική ζημία σε ποσοστό σχεδόν 100% από τον περονόσπορο, παρά την προσπάθεια των παραγωγών να προστατεύσουν τα αμπέλια τους με κάθε μέσο. Προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία σύστασης επιτροπής που θα προσδιορίσει την ακριβή έκταση της ζημιάς από τον περονόσπορο και να συμβάλλει στην καταγραφή της σε κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα ο Δήμος μας είναι διατεθειμένος να συντρέξει την προσπάθεια και να συμβάλλει με το προσωπικό του (4 γεωπόνους) στην άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.»
Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ζητήσει να μεριμνήσει έτσι ώστε κατ' εξαίρεση να δοθούν οριζόντιες αποζημιώσεις, λόγω ανέφικτης φυτοπροστασίας.

 

Σχετικά Αρχεία

Επιστολή Δημάρχου

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA