Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανάδοχος για την Α’ φάση ανάπλασης του οικισμού Κάτω Καλεσσών
Ανάδοχος για την Α’ φάση ανάπλασης του οικισμού Κάτω Καλεσσών PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019
Ένα μεγάλο έργο σε δυο φάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ - Ριζικές αναπλάσεις και νέος αστικός εξοπλισμός στα Καλέσσα - Κώστας Μαμουλάκης: Ένας από τους ομορφότερους οικισμούς του Δήμου μας, αλλάζει όψη και γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της πρώτης φάσης για την ανάπλαση του οικισμού των Κάτω Καλεσσών, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ.

Στόχος των εκτεταμένων εργασιών ανάπλασης, είναι να ενοποιηθεί ένας μεγάλος χώρος που ξεκινάει από την κεντρική οδό του οικισμού Κάτω Καλεσσών, καλύπτοντας μια μεγάλη έκταση. Στις εργασίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, αλλαγές στα υλικά των δαπέδων, η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, πλακοστρώσεις, οδεύσεις ΑμεΑ, παρεμβάσεις στους δρόμους πέριξ του Ι.Ν. Ευαγγελισμού και του δημοτικού σχολείου, τοποθέτηση νέων φωτιστικών, κ.α.
Με τα έργα αυτά, αναβαθμίζεται αισθητά η καθημερινότητα των κατοίκων ενώ βελτιώνονται οι συνθήκες και για τους πολλούς επισκέπτες του οικισμού, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι ακολουθεί και η δεύτερη φάση του έργου, προϋπολογισμού 410.000 ευρώ, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις τόσο στα Κάτω, όσο και στα Άνω Καλέσσα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκη τόνισε: «Τα Καλέσσα, ένας από τους ομορφότερους οικισμούς του Δήμου μας, αλλάζει όψη και γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός για όλους. Με τα έργα αυτά, εκτός από την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, ενισχύουμε αποτελεσματικά και την τοπική οικονομία, κάτι που αποτελεί βασικό μας μέλημα, για όλους τους οικισμούς του Μαλεβιζίου. Και ειδικά τα Καλέσσα, με τον υψηλό ρυθμό οικιστικής ανάπτυξης που καταγράφουν τα τελευταία χρόνια, έχουν όλες τις προοπτικές για να αποκτήσουν ακόμα πιο ενισχυμένη δυναμική. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική βοήθειά τους και σε αυτό το έργο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Λάμπρο Βαμβακά που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό μας, τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Λυδάκη (Καρίκη) και τον Πρόεδρο του οικισμού Αντώνη Βασιλάκη που καθημερινά αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις και καταφέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία, καθώς επίσης και τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο και τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για το πολύ καλό αποτέλεσμα».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA