Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τα έργα του βιολογικού του Φόδελε, το σπήλαιο και οι τραμπουκισμοί
Τα έργα του βιολογικού του Φόδελε, το σπήλαιο και οι τραμπουκισμοί PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012
Ένα σπήλαιο έφεραν στο φως τα έργα του βιολογικού καθαρισμού του Φόδελε, το απόγευμα της Τρίτης 13/2. Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία τοποθέτησης των αγωγών, ανακαλύφτηκε ένα πανέμορφο σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αμέσως ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της κοινότητας Γ. Φαφουκάκη ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης, ο οποίος και επισκέφτηκε τον χώρο με τον αντιδήμαρχο Δρ. Μαρή, στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και των υπηρεσιών του δήμου και τον αρχαιολόγο του δήμου Γ. Τζωράκη, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε και την αρμόδια ΚΓ εφορεία αρχαιοτήτων, αφού παρά το ότι δεν υπήρχαν αρχαία αντικείμενα, η διαδικασία αυτή προβλέπεται σε κάθε ανάλογη περίπτωση. Την Πέμπτη μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο χώρο από τους αρχαιολόγους της ΚΓ εφορείας, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο είναι εφικτή η ασφαλής ανάδειξη του σπηλαίου, που μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα αξιοθέατο για τον οικισμό του Φόδελε.
Για την προστασία των διερχομένων και ειδικά των μικρών παιδιών που πιθανότατα θα ήθελαν από περιέργεια να μπουν μέσα στο σπήλαιο με κίνδυνο ατυχήματος, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί - πέραν από τα κλασικά μέτρα προστασίας - φύλακας, ο οποίος και θα απαγόρευε την πρόσβαση στο σημείο. Δυστυχώς όμως, το απόγευμα της Τετάρτης 14/2 άγνωστοι επισκέφτηκαν το χώρο και απαίτησαν να μπουν μέσα στο σπήλαιο. Ο φύλακας ενημέρωσε τον πρόεδρο του οικισμού Γ. Φακουκάκη ο οποίος πήγε άμεσα στο σημείο και στην προσπάθειά του να αποτρέψει τους άγνωστους να μπουν στην σπηλιά δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης που ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το επεισόδιο αυτό και να τονίσει ότι: «Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιου είδους τραμπουκισμούς από κανέναν και για κανέναν λόγο. Τέτοιες συμπεριφορές δεν συμβαδίζουν με την ιστορία του Μαλεβιζίου και την υπερηφάνεια των ανθρώπων του. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.»
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA