Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μετ’ εμποδίων – και βανδαλισμών – ο βιολογικός του Φόδελε και η ανάδειξη του σπηλαίου
Μετ’ εμποδίων – και βανδαλισμών – ο βιολογικός του Φόδελε και η ανάδειξη του σπηλαίου PDF Εκτύπωση
Παρασεκυή, 17 Φεβρουαρίου 2012
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τα συνεργεία που εργάζονται στο έργο του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων του Φόδελε. Άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα, αφαίρεσαν τις μπαταρίες από τα μηχανήματα του αναδόχου του έργου (εκσκαφείς, μπουλντόζες, κλπ), κόβοντας παράλληλα τα καλώδιά τους!
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ενημερώθηκε για τη δολιοφθορά και σε δηλώσεις του καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός, δηλώνοντας παράλληλα πώς ό,τι και να γίνει, τόσο το έργο του βιολογικού καθαρισμού, όσο και η ανάδειξη του καταπληκτικού σπηλαίου που ανακαλύφτηκε δεν πρόκειται αν σταματήσει. «Δεν υπάρχει περίπτωση να πτοηθούμε από τέτοιες ενέργειες. Η ανάπτυξη του Μαλεβιζίου δεν ανακόπτεται, η δημοτική αρχή δεν εκφοβίζεται και η ανάδειξη κάθε "θησαυρού" που κρύβει ο τόπος μας δεν πρόκειται να σταματήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης. Υπενθυμίζουμε ότι στον οικισμό του Φόδελε που γίνονται οι εργασίες τοποθέτησης των αγωγών των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού, ανακαλύφτηκε ένα σπήλαιο, το οποίο ήδη εξερευνείται από αρχαιολόγους της αρμόδιας υπηρεσίας. Για την προστασία των διερχομένων και ειδικά των μικρών παιδιών που πιθανότατα θα ήθελαν από περιέργεια να μπουν μέσα στο σπήλαιο με κίνδυνο ατυχήματος, αποφασίστηκε από την πρώτη στιγμή να τοποθετηθεί - πέραν από τα κλασικά μέτρα προστασίας - φύλακας, ο οποίος και θα απαγόρευε την πρόσβαση στο σημείο. Το βράδυ της Τρίτης 14/2, άγνωστοι επισκέφτηκαν το χώρο και απαίτησαν να μπουν μέσα στο σπήλαιο. Ο φύλακας ενημέρωσε τον πρόεδρο του οικισμού Γ. Φακουκάκη ο οποίος πήγε άμεσα στο σημείο και στην προσπάθειά του να αποτρέψει τους άγνωστους να μπουν στην σπηλιά δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA