Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκινάει η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Μαρίνας στο Τσαλικάκι
Ξεκινάει η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Μαρίνας στο Τσαλικάκι PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση ανάθεσης της κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίας Μαρίνας, στο Τσαλικάκι.
Η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου θα γίνει σε γωνιακό οικόπεδο εμβαδού 272,30 τμ., το οποίο βρίσκεται στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού και πολύ κοντά στο σημερινό κέντρο, με εύκολη πρόσβαση.

Το κτίριο θα αποτελείται από υπόγειο και 2 ορόφους. Στο υπόγειο προβλέπεται η στέγαση χώρων βοηθητικής χρήσης, στο ισόγειο θα υπάρχει η κύρια είσοδος και χώροι που προσελκύουν το κοινό (ΚΑΠΗ, ιατρείο, καφενείο, wc, κ.τ.λ.), ενώ στον Α` όροφο προβλέπονται χώροι με χρήση γραφείων.
Το πολιτιστικό κέντρο αναμένεται να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή και να προσφέρει ένα σύγχρονο και καλαίσθητο χώρο έκφρασης των πολιτιστικών ανησυχιών των δημοτών - και όχι μόνο, ενώ παράλληλα ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 24 μήνες, ο προϋπολογισμός του είναι 1,372 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Είχε δε ξεκινήσει την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο και η νυν δημοτική αρχή κατάφερε να επισπεύσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες δημοπράτησης και ανάθεσής του.

 

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, τονίζει το γεγονός ότι η δημοτική αρχή θα παρακολουθεί στενά όλα τα στάδια των εργασιών, έτσι ώστε το πολιτιστικό κέντρο να παραδοθεί σε χρήση το συντομότερο δυνατόν.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Μ. Σαμόλης και Χ. Κουτσογιάννης, ο αντιπρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Αρ. Σαλούστρος, η πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Γαζίου Β. Απλαδά και η μηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Φ. Σπανάκη.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA