Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κοινωνική διαβούλευση στο Μάραθος για τις ΑΠΕ
Κοινωνική διαβούλευση στο Μάραθος για τις ΑΠΕ PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012
Με κατοίκους και φορείς από το Μάραθος, συναντήθηκε οι δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, με σκοπό να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και να γίνει ενημέρωση των δημοτών για τα φωτοβολταϊκά συστήματα, τις ανεμογεννήτριες και τα υβριδικά πάρκα. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο στον τομέα των Α.Π.Ε. που σχεδιάζει η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και η ΑΛΜΥΡΟΣ αε, έργο για το οποίο έχει κατατεθεί προς έγκριση πλήρης φάκελος με ολοκληρωμένη μελέτη, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Τέθηκαν αρκετά ερωτήματα, δόθηκαν διευκρινίσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες της αναπτυξιακής εταιρείας και αναλύθηκαν όλα τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό. Υπενθυμίζεται ότι το σπουδαίο αυτό έργο, προβλέπει την τοποθέτηση 10 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Μαράθους και 4 ανεμογεννητριών μαζί με αντλιοστάσιο και δεξαμενή, στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα των σχεδιαζόμενων ιδιωτικών επενδύσεων και αποφασίστηκε κάθε πρόταση να εξετάζεται χωριστά και η όποια απόφαση λαμβάνεται, να λαμβάνεται έπειτα από πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων κάθε περιοχής, καθώς και της δημοτικής αρχής.
Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα, ενώ ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές του δήμου.
Στη συνάντηση το παρόν έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Μ. Σαμόλης, Δρ. Μαρής και Π. Περάκης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και της ΑΛΜΥΡΟΣ α.ε. Φ. Σαββάκης, οι πρόεδροι των T. K. Μαράθου, Γωνιών και Αστυρακίου, καθώς και επιστημονικά στελέχη της αναπτυξιακής εταιρείας ΑΛΜΥΡΟΣ αε.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA