Ο δάκος στο… στόχαστρο PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012
Ενόψει μιας φαινομενικά «καλής χρονιάς» για την παραγωγή ελαιολάδου, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου διοργάνωσε συνάντηση ενημέρωσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την καταπολέμηση του δάκου.
Στη συνάντηση αυτή, εκτός από το δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη, συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Χ. Κουτσογιάννης, ο πολιτικός προϊστάμενος της δ/νσης ανάπτυξης του δήμου και δημοτικός σύμβουλος Θ. Κύρκος, ο συμπαραστάτης του δημότη Γ. Δρακουλάκης, εκπρόσωποι της δ/νσης αγροτικής ανάπτυξης της περιφέρειας Κρήτης, οι πρόεδροι των οικισμών, οι ανάδοχοι της δακοκτονίας για το Μαλεβίζι, καθώς και οι γεωπόνοι του δήμου. Συζητήθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις καταπολέμησης της φετινής χρονιά, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των παραγωγών και αντηλλάγησαν απόψεις σχετικές με τους τρόπους διαφύλαξης της υψηλής ποιότητας του Μαλεβιζιώτικου ελαιολάδου.
Βούληση της δημοτικής αρχής, όπως τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, είναι να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι δράσεις προστασίας του 1 και πλέον εκατομμυρίου ελαιόδεντρων που βρίσκονται στο δήμο. Για το σκοπό αυτό, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου προτίθεται να διαθέσει και τους 4 γεωπόνους που απασχολεί έτσι ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια, ως τομεάρχες. «Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, παράγει τα πάντα και το ελαιόλαδο αποτελεί μια βασική πηγή εσόδων για τους δημότες μας. Έχουμε υποχρέωση ως δημοτική αρχή να προστατέψουμε τη σοδειά και με αυτό ως γνώμονα - παρά τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες - πράττουμε και ενεργούμε ανάλογα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μαμουλάκης.
Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες ενημερωτικές συναντήσεις με παραγωγούς ελαιολάδου.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA