Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σύσκεψη για τον αρχαιολογικό χώρο στην «Καστροκεφάλα»
Σύσκεψη για τον αρχαιολογικό χώρο στην «Καστροκεφάλα» PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012
Με τους ιδιοκτήτες γης που βρίσκεται στην αρχαιολογική περιοχή της Καστροεφάλας στη Ροδιά, την προϊσταμένη της ΚΓʼ Ε.Π.Κ.Α. Αθ. Κάντα, εκπροσώπους της αστυνομίας και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Μαλεβιζίου συναντήθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, με σκοπό να εξετάσουν τρόπους ανάδειξης της Μυκηναϊκής αυτής αρχαιολογικής περιοχής.
Στη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα διάνοιξης δρόμων που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στο σημείο των αρμόδιων υπηρεσιών, η αποτροπή παράνομων ενεργειών και γενικότερα ο τρόπος ανάδειξης ενός ακόμα σημαντικού αρχαιολογικού σημείου του δήμου Μαλεβιζίου που μπορεί να ενισχύσει την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
Οι ιδιοκτήτες κατανόησαν την αναγκαιότητα ανάδειξης του σημείου και δέχτηκαν να παραχωρήσουν στο δήμο Μαλεβιζίου τμήμα των ιδιοκτησιών τους για να διανοιχτούν οι απαραίτητοι δρόμοι πρόσβασης στο αρχαιολογικό σημείο.Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα σημαντική προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ξεκινάει στο Μαλεβίζι. Με προγραμματισμό αλλά και όραμα για το μέλλον, προσπαθούμε ως δημοτική αρχή να μην αφήσουμε ούτε ένα σημείο που μπορεί να μας οδηγήσει σε αναπτυξιακά μονοπάτια, να πάει χαμένο. Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω όλους τους ιδιοκτήτες γης της περιοχής, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις αγωνίες μας, κατανοούν τις ανάγκες του τόπου και δέχτηκαν να παραχωρήσουν τμήματα της γη τους για να διανοιχτούν οι απαραίτητοι οδοί πρόσβασης των αρμόδιων υπηρεσιών προς το συγκεκριμένο σημείο. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι οι δημότες είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Να ευχαριστήσω επίσης την προϊσταμένη της ΚΓʼ Ε.Π.Κ.Α. κ. Αθανασία Κάντα και τους συνεργάτες της, οι οποίοι δίνουν κάθε φορά τον καλύτερό τους εαυτό και υποστηρίζουν τις προσπάθειές ανάδειξης των πολιτιστικών θησαυρών του Μαλεβιζίου. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τιμούν την επιστήμη τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».
Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Άρης Σαλούστρος, καθώς και ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του δήμου Γιώργος Αεράκης.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA