Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό δίκτυο της Δ. Ε. Τυλίσου
Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό δίκτυο της Δ. Ε. Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012
Μια σημαντική παρέμβαση της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου, αρχίζει να υλοποιείται μετά και την υπογραφή της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης.
Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν επεμβάσεις στα υφιστάμενα δίκτυα άρδευσης με αντικαταστάσεις αγωγών που έχουν υποστεί φθορές και παρατηρούνται απώλειες νερού - υπολογίζεται σε περισσότερα από 16 χιλιόμετρα - ενώ θα αντικατασταθεί και ένας σημαντικός αριθμός παλαιών κολεκτέρ. Όλοι δε οι αγωγοί, πρόκειται να τοποθετηθούν υπογείως.
Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αφού θα βελτιώσει κατά πολύ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αγρότες καλλιεργούν τα χωράφια τους, θα εξοικονομήσει πολύτιμους υδάτινους πόρους με τον περιορισμό των διαρροών και θα ενισχύσει τα κίνητρα ανάπτυξης της αγροτικής καλλιέργειας.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα σημαντική παρέμβασή με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής του Μαλεβιζίου, μπαίνει σε φάση υλοποίησης από τη δημοτική αρχή. Η αγροτική παραγωγή του τόπου μας, ειδικά μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, οφείλει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο. Μπορεί να αποτελέσει μέσο διεξόδου από την κρίση, και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Αυτό προσπαθούμε και με την ικανοποίηση αυτού του πολύχρονου και δίκαιου αιτήματος των αγροτών της ευρύτερης περιοχής της Τυλίσου, είμαι βέβαιος ότι θα αποκομίσει ο τόπος και οι άνθρωποί του πολλά και σημαντικά οφέλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για την καθοριστική του συμβολή, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο για την μεθοδική προσπάθεια, όπως επίσης και τον ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάση Θεοχαρόπουλο που υπέγραψε αυτή την ένταξη».
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΟΠΑΑΧ μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει προϋπολογισμό 525 χιλ. ευρώ.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA