Εναλλακτικές καλλιέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν στην Κρήτη PDF Εκτύπωση
Γάζι, 2/2/2012
Ο Δήμος Μαλεβιζίου ανταποκρινόμενος στην αναζήτηση εναλλακτικών καλλιεργειών που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας, αναρτά χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες σχετικά με τις αποδόσεις και τις προοπτικές τους. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανοίξει το σχετικό αρχείο το οποίο προέρχεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η εύρεση «νέων ειδών» που να έχουν μεγάλες προοπτικές εκμετάλλευσης θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός. Αν και πιθανόν είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τέτοιες καλλιέργειες, στην παρούσα ανάρτηση αναφέρουμε δύο: α)το ιπποφαές και β) την αλόη.

Α) ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ (Hippophae rhamnoides).
Το ιπποφαές πραγματικά είναι ένα «πολυδύναμο φυτό» λόγω των πολυάριθμων και με μεγάλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικών του ενώ ταυτόχρονα για την Ελλάδα είναι ουσιαστικά μία νέα καλλιέργεια. 
Το ιπποφαές είναι ένα είδος που καλλιεργείται για την παραγωγή καρπών από δεκαετίες στην Ευρώπη και την Ασία αλλά και σαν φυτό για την προστασία των επικλινών εδαφών από τη διάβρωση, όπως και σαν καλλωπιστικό φυτό.

Β) Η ΑΛΟΗ (Aloe vera).
Η αλόη είναι ένα αρκετά γνωστό φαρμακευτικό φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως στην πρακτική βοτανοθεραπεία, καθώς και σε φαρμακευτικά σκευάσματα φυτικής προέλευσης. Ιδιαίτερα για την Κρήτη προτείνεται γιατί μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση σε περιοχές με ξηροθερμικές συνθήκες.

Σχετικά Αρχεία

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA