Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εθελοντική δράση πολιτικής προστασίας στο Μαλεβίζι
Εθελοντική δράση πολιτικής προστασίας στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Διατηρώντας ενεργοποιημένο το δίκτυο των ενεργών πολιτών του Μαλεβιζίου, ο δήμος προχωράει σε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία: στην υλοποίηση του προγράμματος "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους".
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, όπου εκπαιδεύονται ομάδες εθελοντών στην απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων.
Το πρόγραμμα "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), υλοποιείται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.
Η εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, έχει διάρκεια 100 ώρες, ενώ το πρόγραμμα πιστοποιείται με Σύστημα Ποιότητας ISO 9001:2000 και υποστηρίζεται από Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων.
Οι βασικοί άξονες του προγράμματος δίνουν τρόπους αντιμετώπισης φαινομένων όπως είναι οι σεισμοί, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, τα τεχνολογικά ατυχήματα, κλπ και καλύπτουν τομείς ομαδικής δράσης, πρώτων βοηθειών, οργάνωσης καταυλισμών, κ.α.
Το πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης (εκτιμώμενου στοιχείου στο βιογραφικό σημείωμα), στην ένταξη του μητρώου εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δημιουργεί την εκ του νόμου απαιτούμενη ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και καθιστά τους εκπαιδευθέντες ικανούς να αναπτύξουν δράσεις στην τοπική κοινωνία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τις ειδικές αιτήσεις συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. του Μαλεβιζίου (σε Γάζι, Τύλισο και Κρουσώνα) στο γραφείο του αρμόδιου αντιδήμαρχου Πέτρου Περάκη. Την αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ.
Εναλλακτικά μπορείτε να την υποβάλετε διαδικτυακά συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα πατώντας εδώ.
Κατάθεση αιτήσεων έως 10 Σεπτεμβρίου 2011.

 

Offline Αίτηση Συμμετοχής

Αρχείο pdf (72 KB)
Αίτηση Συμμετοχής

 

On Line Αίτηση Συμμετοχής

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA